Publieke PKI-certificaat vóór 1 januari 2021 vervangen
12 november 2020 Uit Door 100% WerkgeverscoachVanaf 1 januari kunt u geen aangifte loonheffingen meer indienen met het huidige publieke PKI-certificaat. De oorzaak is een recent ontdekt beveiligingsprobleem. Dit geldt niet voor een privaat PKI-certificaat.
Het is belangrijk dat u het publieke PKI-certificaat vóór 1 januari 2021 vervangt, zodat u op tijd de aangifte loonheffingen kunt indienen. Als u niet weet of u een publiek of privaat PKI-certificaat hebt, vraag dit dan na bij uw certificaatbeheerder.
Ongeldig certificaat
Als u een ongeldig certificaat gebruikt, weigert Logius (Digipoort) de aangifte en verstuurt een foutmelding. U hebt dan geen aangifte gedaan. Het kan zijn dat u dan een naheffingsaanslag met verzuimboete ontvangt.
Omdat u zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig aanvragen van een nieuw certificaat, blijft in deze gevallen de aangifteverzuimboete in stand.
Wanneer PKI-certificaat?
U hebt alleen een PKI-certificaat nodig als u aangifte loonheffingen doet met een commercieel softwarepakket. Als u aangifte doet via Mijn Belastingdienst Zakelijk hebt u geen PKIoverheid-certificaat nodig.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de certificaatleverancier.
Bron: sbr-nl.nl
Wat zijn PKIoverheid certificaten?
Public Key Infrastructure (PKI) voor de overheid, kortweg PKIoverheid, maakt betrouwbare digitale communicatie mogelijk binnen en met de Nederlandse overheid. PKIoverheid is een zeer hoogwaardige en veilige infrastructuur, gebaseerd op digitale certificaten.
PKIoverheid certificaten zijn digitale certificaten die moeten voldoen aan de eisen van de overheid, bijvoorbeeld met betrekking tot het uitgifteproces en de koppeling aan een stamcertificaat (certificaathiërarchie). Ze zijn dé standaard voor het beveiligen van elektronische (overheids)diensten.
Zowel de overheid als bedrijven kunnen gebruik maken van PKIoverheid certificaten. Beroepscertificaten zijn alleen bedoeld voor beroepsbeoefenaren met een zogenaamd Erkend Beroep.
Recente berichten
- UWV en gedifferentieerde premies WGA en Ziektewet 2025 16 juli 2024
- Wet toekomst pensioenen 16 juli 2024
- Vragen en antwoorden expertsessie: Wet toekomst pensioenen 12 juli 2024
- Voor hoeveel auto’s moet u bijtellen? 9 juli 2024
- De beschikkingen Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) 2023 4 juli 2024
- Concernregeling en het 10%-criterium 4 juli 2024
- Kamerstukken die interessant zijn juni 3 juli 2024
- De dienst ‘Voorzieningen’ en het werkgeversportaal 1 juli 2024
- 2025 géén lage-inkomensvoordeel (LIV) 27 juni 2024
- Loon, laadpaal en bijtelling van de zaak 18 juni 2024
Populaire berichten
en extra
lage kosten
loonstroken.
En nog meer voordelen.
Neem snel contact op.