Fictieve genietingsmoment vervroegd – Overgangsrecht levensloopregeling

Fictieve genietingsmoment vervroegd – Overgangsrecht levensloopregeling

12 februari 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De levensloopregeling per 1 januari 2012 vervallen. Voor deelnemers die op 31 december 2011 een levenslooptegoed hadden van minimaal € 3.000, geldt overgangsrecht. Dit overgangsrecht is nu aangepast.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Met het overgangsrecht konden werknemers tot 1 januari 2022 tegoed opnemen of omzetten in pensioenaanspraken. Maakte de werknemer hier geen gebruik van, dan was op 31 december 2021 het zogenaamde fictieve genietingsmoment. De (ex-)werkgever was inhoudingsplichtig: hij moest loonheffingen inhouden en betalen.

 

Wat er is veranderd: fictieve genietingsmoment en inhoudingsplicht

Voor levenslooptegoeden, die nog niet zijn opgenomen, wordt het fictieve genietingsmoment vervroegd naar 1 november 2021. Zo worden bestaande levensloopregelingen voor het einde van 2021 afgerond. De instelling waar het levenslooptegoed is ondergebracht, is inhoudingsplichtig.

Wanneer een werknemer (een deel van) het tegoed opneemt vóór 1 november 2021, dan verandert voor die opname niets. De (ex-)werkgever blijft dan inhoudingsplichtig voor de loonheffingen.

 

Meer informatie over deze wijziging leest u in de 3e uitgave van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2021.

 

 

geldzaken, financien, geldzaken, vergoedingen, arbeidsmarkt, loon, salaris, loonverwerking, salarisverwerking, loonadministratie,